Skip to main content

Mara Leiblum, “creatief duizendpoot”

Momenteel woon en werk ik Haarlem als freelance illustratrice, vormgeefster, kunstenaar en docente kinderdans & yoga. Ik heb op creatief vlak onder meer webdesign aan de Media Academie in Hilversum gevolgd en enkele jaren kunstacademie in Utrecht richting grafische vormgeving. Ik heb mezelf een tijdlang verdiept in Flash animatie en ontdekt hoe leuk het kan zijn om je illustraties tot leven te wekken. Momenteel werk ik samen met Peter Koch in de stripstudio in de Brouwersstraat vanwaaruit wij cartoons, illustraties,2d- animaties en ander visueel werk produceren. Ook werk ik als “live illustrator” op events, bijeenkomsten en beurzen e.d. en als sneltekenaar  in een paar ziekenhuizen in Noord Holland op de kinderverpleegafdeling om de kinderen een bijzondere ervaring te kunnen geven en ze hiermee proberen af te leiden van de pijn en angst. Zij mogen even de baas zijn!  (www.tekenenvoorkinderen.nl). Een prachtig initiatief.

Tekenen en verhalen verbeelden en creëren ( ook door middel van dans en beweging) is een van mijn grote passies! De stijl in mijn vrije werk is redelijk herkenbaar door strakke lijnvoering, een voorkeur voor (primaire) kleuren en patronen en het speelse karakter.  De stijlen in mijn commercieel werk zijn divers. Ik kan vele kanten op. Wat kan ik voor u betekenen?

Hieronder enkele links naar mijn andere sites en die van collega’s:

  • maraleiblum : Dit is mijn andere kunstwebsite van waaruit het ook mogelijk is om prints van kunstwerken en kaarten te bestellen.
  • Stripstudio: Dit is de website van een aantal collega (strip)tekenaars en cartoonisten waar ik ook op sta, die tekenen op locatie, striptekeningen en cartoons verzorgen.
  • Dancefun4kids: Dit is de site van mijn andere onderneming waar ik kinderdans, kinderyogalessen en workshops aanbied op scholen, kinderdagverblijven en prive.
  • Peterkoch.nl  Dit is de site van mijn partner die een zeer goede live cartoonist, striptekenaar en illustrator is.
  • illustrator-info.nl/artfun4younl  Een commerciele site voor illustratoren waar ik ook op sta.

Ik ben lid van Dutch illustration